2019 yılının son çeyreğinde çıkan özellikleri ile efsane olma yolunda giden Mi A3 ü sizler için inceledik ve kullandık. En iyi Telefon Hiçbir yerde bulamayacağınız GERÇEK Xiaomi Mi A3 İncelemesi ile karşınızda! Özellikle telefon almayı bu düşünenler bu yazıyı mutlaka okumalı!
Xiaomi Mi A3 Nasıl Bir Telefon!
En iyi telefon editörü olarak iş telefon olarak Moto Z2 Play kullanıyorduk. Günlük hayatta üst düzey bir telefon kullandığımızı söyleyip gelelim Mi A3’ü neden aldığımıza. Eski telefonumuz Moto Z2 play, hayli eskiyip yarı yolda bırakmaya başlayınca yeni telefon için çok para vermektense Mi A3 almaya karar verdik. Birazdan sizlere gerçek bir kullanım inceleme yazısı sunacağız. Bu yazı eyyamsız ve FAN BOYLUK yapmadan sunulacak bir yazı olacak. Yazıda bütün gerçekliğiyle Mi A3 le tanışacaksınız.
Gelelim nasıl bir telefon sorumuza. Mi A3, önü ve arkası cam olan, 6 inç genişliğinde HD ekrana sahip olan; 48 Mb lik 3lü arka kameraya, 32 MB lik ön kemaraya sahip telefon; 4000 mahlık bir bataryaya sahip ve 4 gb ram, 64/128 hafızası olan Mi A3 için daha detaylı bilgiyi madde madde sunacağız! Yazımızı okumaya devam edin!
Xiaomi Mi A3 nin fiyatı gerçekten İyi!
Bu telefonu almamıza sebep olacak öncelikle fiyatı. İşlemcisi, kamera özellikleri ve hafızası ile kendisinden kat kat pahalı telefonlara taş çıkarıyor. En iyi telefon olarak Mi A3 ün 128 GB lık versiyonunu sadece 1750 lira ya aldık. Telefonun 64 Gb versiyonu ise 1500’e (Turkcell Satış) kadar düşmekte. Diğer özelliklerine geçmeden Mart 2020 itibariyle telefonun en iyi özelliğinin fiyatı olduğunu belirtelim.
Mi A3 ün Görünüşü, Ekranı ve Kasası Nasıl!
Mi A3 diğer rakiplerine oranla çok şık bir telefon değil. Bunun en önemli nedeni yeni nesil telefonlar hayli büyük bir bir ekrana sahipken ekranın dar ve uzun olması telefonun şıklığını olumsuz etkilemiş. Şu anda kullandığımız telefonun mavi renkte olduğunu ve arka taraftaki geçişlerin çok hoşumuza gittiğini söylememiz gerek. Kasa tarafında ön ve arkada cam kullanılması sağlamlık açasından güven verirken telefonun her an yere düşecekmiş hissiyatı bırakması en kötü özelliği gerek. Tahminimizce bu kayma hissi yüzünden mutlaka kılıf kullanacağız gibi geliyor! Bununla birlikte kullandığımız süre içerisinde KAYMA HİSSİ dışında telefonun dış görünüşüne tam not verdiğimizi ancak aşırı şık duran bir telefon olmadığını söyleyelim. Yani bu telefonla hava atmanız zor!
Gelelim ekran tarafına. Telefonun çoğu inceleme yazısında ve çoğu kullanıcı yorumunda en çok eleştirilen tarafı ekran olarak karşımıza çıktı. Ekranın da eleştirildiği taraf ekran çözünürlüğü ve parlaklık değeri oldu. Rahatlıkla söylebiliriz ki söylenler sizi aldatıyor! Telefonun ekran çözünürlüğü konusunda sıkıntısı yok. Renkler parlak ve çözünürlük en ufak sıkıntı yaratmıyor. HD+ çözünürlüğe sahip olan telefon ihtiyaçlarınızı rahatlıkla görüyor!
Ancak ekran konusunda sıkıntı başka yerde! Telefon dar ve uzun bir telefon. 6 inç ekrana sahip olan telefon sanki 4.5 inç bir telefon hissiyatı veriyor. Özellikle geniş ekrandan bu telefona geçenler gerçekten alışmakta sıkıntı çekecek. Bizce ekran konusunda başarılı olan telefonun tek sıkıntısı yanlardan biraz dar olması. Ekran çözünürlüğü ve parlaklık dert olmayacaktır ancak dar ekran canınızı sıkabilir. Telefonu bir mağaza da görüp test etmenizi öneririz. Hele hele geniş ekranlı bir telefon sahibiyseniz mutlaka telefonu görerek alın diyoruz!
Mi A3 performans olarak nasıl?
8 Çekirdekli bir işlemci (Snapdragon 665) ve 4 GB Ram’a sahip olan telefon SAF Andoridle geldiği için en ufak kasma, takılma, donma yapmıyor. Telefon yağ gibi akıyor ve en zor oyunlar oynayıp her şeyi yapabiliyorsunuz. Telefonu kullandığımız 1 hafta süresince performansla ilgili en ufak şikayetimiz olmadı.
Ayrıca telefonda ısınma problemi görmedik. Saatlerde Kafa Topu 2 ve Pub G oyunları oynamamıza rağmen telefon banamasın demedi. Isınma konusunda çok başarılı olduğunu söylebiliriz.
Gönül rahatlığıyla bu telefonu tercih edebilirsiniz!
Mi A3 Batarya ve Hafıza Özellikleri Nasıl?
4000 Mahlık bataryaya sahip olan telefon iki günü şarj etmeden çok rahat götürüyor. Aşırı oyun oynamayan biriyseniz ekran açık kalma süresi çok rahat 10 saati görür. Kullandığımız süre içerisinde 9 buçuk 10 saati bulan ekran açık kalma süresi gördük ki zamanında batarya konusunda efsane olduğu söylenen telefon moto z2 play den kat kat iyi bir rakam. Zira Moto Z2 Play de ekran süresi en fazla 6 saatti.
Telefonun şarj olma süresi de oldukça iyi. Hızlı şarj özelliğiyle kısa sürede şarj oluyor. Bizi tatmin ettiğini rahatlıkla söylebiliriz.
Hafıza tarafında 4 GB ram fazlasıyla iş görüyor. Bizim gibi 128 GB lık dahili hafızalı bir model alırsanız tadından yenmez!
Kamerası Nasıl?
Xiaomi Mi A3 İncelemesi yazımızda geldi sıra kameraya! Telefonun en iyi olduğu nokta kamera diyebiliriz. 48 MB lik 3lü arka, 32 MB lık ön kamerayla telefonun destan yazdığını rahatlıkla söylebiliriz. Sony Sensor kulanan telefonun sadece gece çekimlerinde biraz zayıf. Telefonla gündüz, gece olsun harika fotoğraflar çekmek mümkün. Bokeh efektlerini 3lü kamera sistemi sayesinde başarıyla yapan telefonun kamerasına hayran kaldığımızı rahatlıkla söylebiliriz. İyi fotoğraf çekmek için binlerce lira vermeye gerek yok. Zira elimizdeki üst düzey telefonla aynı özelliklere sahip bir kameraya sahip.
Kamera tarafında tek eksi bulunduğumuz yön Redmi Note 8 deki gibi bir makro çekim özelliği olmaması.
G-cam Müthiş Bir Olay!
Kamera tarafına gelmişken Google’ın harika fotoğraf çekme uygulaması G – Cam sorunsuz Mi A3 e yükleniyor. G cam ile çekilen fotoğraflar çok katileli olması yanında RAW özelliği olması ayrı bir güzellik katıyor.
Xiaomi Mi A3 İncelemesi ve Özellikleri yazımızda tam not verdiğimiz bir özellik oldu.
Xiaomi Mi A3 ile Çekilen Bazı Fotoğraflar
Sizin için çektiğimiz bazı fotoğrafları burada sergiledik! Fotoğrafları oldukça başarılı bulduk.
Yazılım Tarafı!
Telefon Android 9 ile geliyor. Yakında Android 10 alacak. Telefonun en sıkıntılı olduğu nokta ne yazık ki yazılım tarafı. Saf Android ile gelen telefon içinde ek, ıvır zıvır uyguluma bulunmadığı için çok temiz, hızlı ve yağ gibi çalışıyor ancak hatalar var! Örneğin stock kamerayla fotoğraf çektiğinizde resimleri galeri üzerinden görmeniz mümkün olmuyor. Bu gerçekten can sıkıcı bir durum. Bunun dışında zaman zaman oluşan ekran ışığı problemleri mevcut. Biz bu yazıyı yazarken Android 10 güncellemesi geldi ancak bu güncelleme problemleri nedeniyle geri çekildi. Tavsiyemiz telefonunun önemli güncellemelerini yaparken dikkat etmeniz gerektiği!
Çekim ve Konuşma Nasıl?
Telefon çekim konusunda oldukça başarılı. Bulunduğumuz binada İphone, Samsung gibi markalarla çekim konusunda sıkıntı yaşarken Mi A3 ile böyle bir sıkıntı yaşamadık. Konuşma konusunda da oldukça iyi bir telefon. En ufak sıkıntı çıkarmadı.
Xiaomi Mi A3 Fiyatı
Telefonun en güzel özelliklerinden bir tanesi de fiyatı. Fiyatı gerçekten mükemmel. Turkcell mağazada 1500 e satılan telefon. Hepsiburada gibi satış bandında 1600 civarında. 128 GB özelliğinde olan modeli ise 1750 liradan satılıyor!
Diğer Özellikleri
Xiaomi Mi A3 inceleme yazımızda geldik diğer özeliklere. Buraya kadar saydığımız özellikler dışında telefonun bizi en çok etkileyen özelliğinin hafiflik olduğunu dile getirmeliyiz. Mi A3 gerçek anlamda hafif telefon. Telefonu cebimizde taşıdığımız süre içerisinde neredeyse orada bile olduğunu unuttuğumuzu söylebiliriz. 173 gr olmasına karşın sanki 110 grlık bir telefon kadar hafif telefon.
Telefonun diğer hoşumuza giden özelliği ise ekrandan parmak izi ve yüz tanıma. Her ikisi de gayet sağlıklı çalışıyor. En ufak sıkıntısı yok. Daha detaylı özellikleri için tıklayın : Xiaomi Mi A3 Özellikler
Xiaomi Mi A3 Kullanıcı Yorumları
Kullanıcı yorumlarını sizler için ayrı bir postun altında topladık. Gitmek için tıklayın
Kronik Sorunu Var mı?
Geldik en güzel soruya. Çoğu telefon kronik sorunlar sebebiyle bir hafta geçmeden bozulabiliyor. Telefonu bizden daha uzun kullanıp herhangi bir şikayeti olana rastlamadık. Sağlamlık ve uzun kullanım açısından efsaneler arasına girecek bir telefon diyebiliriz!
Xiaomi Mi A3 inceleme Yazımızın Sonucu: Mi A3 ‘ü Kimler Almalı?
Xiaomi Mi A3 İnceleme yazımızda geldik en önemli noktaya! Bu telefonu kimler almalı sorusuna. Fiyatı ve özellikleriyle alınabilecek en iyi telefonlardan. Telefon hakkında söylenen ekran çözünürlüğü söylenen tüm şeyler çaptırma. Telefon hakkında söyleyebileceğimiz sadece iki olumsuzluk var. Ekranın dar oluşu ve yazılımsal hatalar. Yazılımsal hataların zamanla gidereleceğini düşünüyoruz. Dar ekrana gelince özellikle oyun severleri üzecek bir konu. Her türlü oyunu oynatan telefon ekranın küçüklüğü nedeniyle bizce oyun tutkunlarına uygun bir telefon değil. Yine aşırı şık telefon sevenler bu telefonu tercih etmemeli. Fotoğraf çekmeyi sevenler, günlük kullanırım diyenler ve şarjı uzun gitsin diyenler için harika ve ekonomik bir çözüm. 1750 lira vermek varken 3 bin lira vermeye değmez diyenler için her bakımdan fiyat performans ürünü bir telefon diyebiliriz! Telefonu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz…
Xiaomi Mi A3 ü Diğer Telefonlardan Ayıran Yönleri
+ Sunduğu özelliklere göre harika bir fiyat
+ Harika kamera özellikleri (48 mb arka 32 mb ön)
+ G-cam ın kolayca yüklenmesi.
+ Oldukça iyi giden bataryası var. 10 Saatlik ekran deniyimi sunuyor.
+ Parmak izi ve yüz tanıma teknolojisi.
+ Telefon kolay kolay ısınmıyor.
+ Oldukça hafif, tüy gibi bir telefon. Küçük ve cebe kolay sığıyor.
+ Son teknoloji ekrandan parmak izi ve yüz tanıma özellikleri.
+ Saf Android kullanması ve güncellemeleri alacak olması.
+ Isınma dahil bilinen herhangi bir donanım arazası yok. Sağlam bir telefon görüntüsü çiziyor.
Xiaomi Mi A3 ün eksileri
– Dar ve uzun ekran. Geniş ekran sevenlerin canı sıkılabilir.
– Cam kasa yüzünden elden kayma ihtimali var.
– Yazılım hataları mevcut.
– Kamerada makro çekim gibi özellikler yok. Gece çekimi biraz zayıf.
– Çok şık bir telefon değil.
Xiaomi Mi A3 İnceleme Videoları
TASARIM | |
İşletim Sistemi: | Android 9.0 (Pie), Android One Arayüzü |
Uzunluk: | 153,5 mm |
Genişlik: | 71,9 mm |
Kalınlık: | 8,5 mm |
Ağırlık: | 173,8 gram |
Kasa: | Alüminyum çerçeve, Cam arka yüzey |
Tuşlar: | Sanal |
Renk Seçenekleri: | Gri, Mavi, Beyaz |
EKRAN | |
Ekran ölçüleri: | 6.01 inç, 88.7 cm2 |
Çözünürlük: | 720×1560 piksel (720p+), 19.5:9 oran |
Piksel yoğunluğu: | 286 ppi |
Ekran/Kasa oranı: | %80.3 |
Ekran tipi: | Süper AMOLED |
Ekran Koruması: | Corning Gorilla Glass 5 |
KAMERA | |
Çözünürlük (arka): | 48MP + 8MP + 2MP üçlü kamera |
Flaş: | LED Flaş |
Özellikleri: | Faz algılamalı otofokus (PDAF), 48MP (f/1.8 diyafram, 1/2 inç sensör, 0.8 µm piksel), 8MP (f/2.2 diyafram, 1.12 µm piksel, geniş açılı), 2MP (f/2.4 diyafram, derinlik sensörü), panorama, HDR |
Video Özellikler: | 2160p 30fps, 1080p 30/60/120fps, 720p 120pfs |
Ön Kamera: | 32 Megapiksel, f/2.0 diyafram, 0.8 µm piksel, HDR, 1080p 30fps |
DONANIM | |
Yonga Seti: | Qualcomm Snapdragon 665 (SDM665) 11 nm |
İşlemci (CPU): | 8 çekirdekli (2×2.0 GHz Kryo 260 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 260 Silver) |
Grafik İşlemcisi (GPU): | Adreno 610 |
Sistem Belleği (RAM): | 4 GB RAM |
Dahili Hafıza: | 64GB / 128GB |
Arttırılabilir Hafıza: | mikro SD 256GB |
BATARYA | |
Kapasite: | 4030 mAh, Li Po |
Değiştirilebilir: | Hayır |
BAĞLANTI | |
Bluetooth: | 5.0, A2DP, LE, aptX HD |
Wi-Fi: | Wi-Fi 802.11 a b g n ac, çift bant, Wi Fi Direct, hotspot |
Konumlandırma: | GPS, A GPS, GLONASS, BDS |
USB: | mikro USB 2.0 Tip C |
Diğer: | FM radyo, Kızıl ötesi, Hızlı şarj 18W, Parmak izi okuyucu (ekranda) |
ŞEBEKE | |
SIM: | nano SIM (çift SIM kartlı) |
Teknoloji: | GSM / HSPA / LTE |
2G Bantları: | GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 |
3G Bantları: | HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 |
4G Bantları: | LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800), 28(700), 38(2600), 40(2300) |
Hız: | HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (2CA) Cat9 (450 down / 50 up) |